Om Oss

Whenever grundades 2016 och har som mål att hjälpa människor att samla all den viktiga information som du vill att dina efterlevande ska känna till.

Om oss

Idén till Whenever föddes av Henrik Piehl och Caroline Berman när deras anhöriga utan förvarning togs ifrån dem. Bägge stod kvar på andra sidan, handfallna med fler frågetecken än svar. Och kanske tyngst av allt, istället för att kunna fokusera på sorgen och fina minnen blev de tvungna att reda ut problem, organisera möten, gå igenom pärmar samt ringa jobbiga samtal.

Vem skulle ärva vad? Vilka banker behövde kontaktas? Vilka fakturor behövde betalas? Vilka sociala medier eller email-tjänster behövde stängas ner alternativt kommas åt? Och var fanns alla lösenord? Och viktigast av allt – vad ville deras anhöriga egentligen, vem skulle få mormors vas?

Stora och tunga frågor som ingen ville diskutera. Det blev tydligt att det inte alltid handlade om pengar utan snarare om minnen som mormors vas eller stolarna på landet.

Henrik och Caroline ställde sig båda frågan: Varför samlade inte våra föräldrar och anhöriga all viktig information i en pärm?

Whenever skapades för att göra livet för dina efterlevande så enkelt som möjligt, genom att reducera onödigt tjafs och byråkrati. Vi erbjuder inte juridiska tjänster, utan är det första steget innan juridiken eventuellt behövs. Whenever gör det enkelt för dig att samla information löpande utan jobbiga samtal med dina anhöriga. Tanken är att du genom att ta ditt ansvar underlättar för nästa generation, minimerar frågetecken och låter dem fokusera på det som är viktigt. Att minnas dig.

Vår idé

Din digitala Whenever-pärm är något som du känner att du vill förmedla till dina anhöriga men idag inte vill eller orkar prata om. Vi hjälper dig med förslag på vad som kan vara viktigt för nära och kära att veta men kommer också ge dig möjlighet att ladda upp egna dokument som du vill ska vara sparade på ett säkert ställe. Din kontaktperson får först tillgång till din pärm när du inte finns mer och det blir då dennes ansvar att se till att dina önskningar uppfylls.

Ett arv är inte nödvändigtvis en påse pengar. Vi vill hjälpa dig att på ett innovativt sätt fylla din pärm med det som betyder mycket för dig och förmedla uppgifter till dina anhöriga den dagen det behövs.

Säkerhet

Whenever använder säker och personlig kryptering enligt högsta industristandard. Identifiering sker med BankID.

Kom igång idag!

Med BankID kan du enkelt registrera dig till Whenever och bjuda in din eller dina utvalda kontaktpersoner.

Tre enkla steg:

  1. 1. Registrera dig på Whenever med Bank ID
  2. 2. Välj en eller flera kontaktpersoner
  3. 3. Börja samla information
Skapa konto